Veelgestelde vragen

Bij Optiek De Wilde ben je welkom voor alles van brillen en zonnebrillen tot professionele oogmetingen, contactlenzen en hoorapparaten. Op zoek naar meer informatie over onze producten of diensten? Hieronder vind je alvast de antwoorden op een aantal vaak gestelde vragen.

Algemeen

Moet ik een afspraak maken om langs te komen?
Optiek De Wilde
Optiek De Wilde

Een afspraak is niet verplicht voor een bezoek aan de winkel, maar wel handig. Zo kunnen we je gegarandeerd snel verder helpen. Voor onze diensten zoals oogmetingen en gehoortesten is het wél nodig om een afspraak te maken. Dat kan via mail, telefonisch, of door even binnen te springen.

Wat als het mij niet lukt om tijdens de openingsuren langs te komen?
Optiek De Wilde
Optiek De Wilde

Als je niet tijdens de openingsuren kan langskomen, kan je op weekdagen altijd een afspraak maken voor een bezoek na de openingsuren. Dat kan via mail of telefonisch.

Zijn jullie erkend door de mutualiteit?
Optiek De Wilde
Optiek De Wilde

Absoluut. Optiek De Wilde is een onafhankelijk optometrist en onafhankelijk verdeler van brillen en brilglazen. Je kan dus voor gelijk welk ziekenfonds bij ons terecht. Wij brengen alle documenten voor terugbetaling in orde, zodat jij ze alleen nog moet indienen.

De webshop

Staan al jullie brillen op de website?
Optiek De Wilde
Optiek De Wilde

Neen. Op de website verzamelen we elk seizoen een selectie van een aantal populaire monturen. Het aanbod in onze optiek in De Haan is nog veel uitgebreider. Heb je in onze etalage of via één van onze kanalen een bril gezien die je niet op onze website terugvindt? Neem dan zeker contact met ons op en we helpen je zo snel mogelijk verder.

Oogmetingen & gehoortesten

Hoe gaat een oogmeting in zijn werk?
Optiek De Wilde
Optiek De Wilde

Tijdens een oogmeting doen we eerst een sneltest via de computer. Die geeft eeneerste indicatie van de sterkte die je nodig hebt. Daarna gaan we verder met het lezen van letters om de exacte sterkte te bepalen. Bovendien testen we bij Optiek De Wilde ook de oogdruk, een test die vroeger alleen bij de oogarts werd uitgevoerd. Een oogdruktest is een waardevol preventief onderzoek om bijvoorbeeld glaucoom op te sporen. Als we bij deze test onregelmatigheden zien, verwijzen we je door naar de oogarts.

Wat kan ik doen om me voor te bereiden op een oogmeting?
Optiek De Wilde
Optiek De Wilde

Als je geen lenzen draagt, kan je weinig doen om je voor te bereiden op een oogmeting. Bij contactlensdragers vragen we om de contactlenzen ruime tijd vooraf uit te nemen – bij voorkeur zelfs de dag voordien al.

Heb ik een voorschrift nodig voor een oogmeting of een gehoortest?
Optiek De Wilde
Optiek De Wilde

Neen, je hebt geen voorschrift nodig voor een oogmeting of gehoortest. We kunnen bij Optiek De Wilde altijd de nodige testen uitvoeren om je meteen verder te helpen. En indien nodig – bijvoorbeeld bij een onregelmatigheid in een test – verwijzen we je alsnog door naar de oogarts of neus-, keel-, en oorarts.

Nog een andere vraag?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons Optiek De WildeOptiek De Wilde