Wat is een gepolariseerde zonnebril?

Een gepolariseerde zonnebril is een bril met speciale glazen waardoor het zonlicht niet weerkaatst. Een zonnebril, dus? Neen, want ook met een zonnebril kan het licht nog fel in je ogen schijnen. Een gepolariseerde bril heeft glazen met een hogere reflectiegraad, waardoor de zon je niet meer hindert.


Een gepolariseerde zonnebril filtert het zonlicht en de uv-stralen beter dan een traditionele zonnebril. Zo ervaar je minder overlast van de lichtintensiteit op een zonnige dag. Daarom is een gepolariseerde zonnebril dus zeer veilig, onder meer bij het autorijden wanneer de zomerzon weerkaatst op het asfalt, maar ook bij watersporten of in de winter wanneer je gaat skiën en snowboarden.


gepolariseerde zonnebril


Wat zijn gepolariseerde glazen?


De zon weerkaatst licht op de oppervlakken, zowel horizontaal als verticaal. Met gepolariseerde glazen beschik je over een speciale filter die de horizontale reflectie absorbeert zodat licht dus minder fel binnen komt. Bovendien zie je kleuren zeer waarheidsgetrouw en garanderen deze glazen een perfecte dieptewaarneming. Het zijn comfortabele glazen die je ogen niet vermoeien. Bescherming, veiligheid en comfort in 1 bril.


Zonnebril vs. gepolariseerde zonnebril


Of je een zonnebril op sterkte of een gepolariseerde zonnebril kiest, hangt van jouw persoonlijke voorkeur af. Een zonnebril met gepolariseerde glazen wordt aangeraden wanneer je zeer vaak met de wagen rijdt en wanneer je jaarlijks wel enkele keren aan water- of wintersport doet.


Bij Optiek De Wilde kunnen we iedere bril op sterkte en iedere gewone zonnebril voorzien van gepolariseerde glazen. We verdelen ook het merk Serengeti, dit zijn standaard gepolariseerde zonnebrillen. Ontdek het aanbod online of kom de volledige collectie zonnebrillen bekijken in onze winkel in De Haan.

Optiek De Wilde Optiek De Wilde Terug naar overzicht